Українська військова медицина почала формуватися в часи Першої світової війни, відіграла велику роль в часи Другої і стала найбільш кваліфікованою в часі останньої десятирічної російсько-української війни.
В часи першої світової українські лікарі рятували життя січовим стрільцям і, в подальшому, воїнам Армії УНР. До слова, перший український стоматолог Степан Дмоховський був фотографом та засновником Українського Фотографічного Товариства УФОТО.
В часи другої світової війни справжнім викликом для стала боротьба за життя воїнів в легіонах УПА, а згодом, і в повоєнний час в криївках.
Російсько-українська війна, що розпочалася в 2014 році, застала українську медицину не в найкращому стані. Та й, зрештою, ніколи не можна бути повністю готовим до війни. Але за цей час українські медики довгий шлях, здобули унікальні навички і отримали одне з найкращих медичних обладнань.
Зараз українські лікарі є чи не найбільш кваліфікованими в світі, мають потужне обладнання і добре вмотивовані. Вони рятують життя в таких випадках, в яких ще десять років тому не було жодного шансу. Вони вчаться так швидко, як це можливо і потрібно на полі бою. Вони є справжніми ангелами-захисниками для тисяч українських воїнів і їх родин. Вони тримають в руках нашу перемогу.
Можна написати багато слів, але краще один раз побачити. Тому ми взялися за виставковий фотографічний проєкт «Українська медицина воєн»
Відео т/к Сфера: https://www.facebook.com/sferatv/videos/2023791191323943
Фото з презентації: https://www.facebook.com/alex.kharvat/posts/pfbid02dhawdJ9iRNCSCs88UgmXNwUfPCkm3Q6SQe27pAwffEr9tQQaf58Re6ibh7YmSNhXl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *