10.10 2022 р. о 16:00 в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (ІІ-й поверх, хол) презентація виставки «Пікторіальний вернісаж» Сергія Селезньова (м.Дніпро), книги «Нова Пікторіальна Фотографія» та спілкування з автором

 

 

Напрямком своєї творчої діяльності автор виставки та організатор Студії Пікторіальної фотографії (заснована в 1999 р.) обрав близьку своїм поглядам пікторіальну фотографію. У ній приваблювала мальовничість, образність і звернення до міфології, біблійним і літературним сюжетам і образам.

Це найбільш глибокий вид фотографії, який змушує задуматися над сучасними і вічними темами – про добро і зло, про людські якості.

Пікторіальна фотографія близька до класичного живопису (під класичним слід розуміти вид мистецтва, перевірений часом), тому саме пікторіалістів, швидше за все, по праву слід називати фотохудожниками.

 

 

 

 

Про автора: Сергій Селезньов народився 12.10.1954 р. в Дніпропетровську. У 1977 р. закінчив гірничий інститут ім. Артема за фахом гірничий інженер-електрик, в 1982 р. музичне училище ім. Глінки («з відзнакою», за фахом диригент хору). Працював інженером-конструктором вищої категорії і паралельно вокалістом ансамблю «ГАММА».       З 1994 р. професійний фотограф, з 2002 року – член Національної спілки фотохудожників України. Автор понад 45 персональних виставок, призер кількох фотоконкурсів в Україні, Білорусі, Італії. Автор підручника «НОВАЯ Пикториальная Фотография» (вийшов у серпні 2019 і в жовтні 2021 р. – друга редакція, видавництво «Альтерпрес», Київ).

Організатори та співорганізатори – Школа фотографії «У фарватері істин», Рівненська обласна наукова бібліотека, клуб «Простір фото», ГО Український Центр фотомистецтва

Відео тут: https://suspilne.media/238268-u-rivnomu-prezentuvali-piktoralnij-vernisaz-sergia-seleznova/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *