5 червня 2019 р. о 14.00 год. в Національному університеті «Острозька Академія» (вул.Семінарська, 2, м. Острог) до Дня журналіста України презентація виставки 5-го Міжнародного конкурсу репортерської фотографії LifePressFoto, 2019

 

 

 

Як часто ми читаємо новини? Дуже часто, особливо сьогодні… особливо сьогодні нам так хочеться знати правду, знати реальні факти, і саме фотографія, яка ілюструє текст допомагає нам не просто зрозуміти, але і відчути інформацію, відчути себе в центрі подій – радісних, небезпечних, вирішальних, історичних.

Професія фотожурналіста не проста, він мусить робити правдиві знімки не викривляючи реальність, знімки, які є частиною історії – події, які вже не повторяться, люди, котрі не повернуться, емоції, які можна пережити лише в цей конкретний момент, адже історія народжується саме тут і зараз…

Ми проводимо цей проект задля підвищення стандартів фотожурналістики, аби мотивувати та надихати до кращого результату. Адже фотокамера в руках журналіста – це інструмент, котрим можна захопити та зупинити частинку реальності.

Найкращі знімки експонуються в різних містах України та закордону. Переможців визначають авторитетне та компетентне журі з найкращих спеціалістів візуальної журналістики.

Цьогоріч члени журі з України, Чехії, Словаччини розглянули 3622 світлин учасників з 29 країн світу і присудили 83 нагороди: золоті, срібні, бронзові медалі, дипломи конкурсу та НСФХУ. Серед нагороджених учасники з України, Литви, Іспанії, Польщі, Словаччини, Великобританії, Шрі-Ланки, Бахрейну, Бангладеш, Індії, Росії, Білорусі, В’єтнаму та інших країн.

Кращим автором LifePressPhoto 2019 уже втретє став фоторепортер з Іспанії Antonio Aragon Renuncio за найбільшою кількістю акцептів та нагород.

Слід відмітити і Рівненського фотографа Олексія Потянка, який отримав бронзову нагороду за фотосерію «На відкритті спортивного майданчику в Рівному».

 

Організатори:   студія “У фарватері істин”, Національний університет “Острозька Академія”,                              ГО “Український Центр фотомистецтва” За підтримки Національної Спілки фотохудожників України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *