Відкриття фотовиставки та презентація проекту «Поза зоною досяжності»

 

 

ПРЕС – АНОНС
Відкриття фотовиставки та презентація проекту
«Поза зоною досяжності»

23 квітня 2019 р. о 16:00 в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (ІІ-й поверх, хол) відбудеться відкриття фотовиставки «Поза зоною досяжності» рівненських фотомитців: Олександра Харвата, Тетяни Годун, Оксани Гомонюк, Сергія Кундаса.
Фотопроект висвітлює різні сюжети життя та побуту літніх людей у далеких і забутих поліських селах. Подорож цими землями спонукала до роздумів… Де це ми? В якій країні? Це – на межі, на межі терпимості, на межі виживання, на межі здорового глузду в управлінні європейської країни в XXI ст., а вірніше, без глузду. Сюди не їдуть чиновники, тут нема доріг, тут напрямки. Тут російське і білоруське телебачення, тут нема українського… Тут вже майже немає людей, лиш по-декілька на село, доживають… Їхні діти майже усі живуть в Білорусі, чи десь інше. Але це ж Україна, але Україна поза зоною досяжності! Тут українські люди, покинуті, забуті, але привітні, щирі, добрі, незважаючи на те все…
Крок за кроком ступає весна, прийде вона і на подвір`я цих сіл, але вона вже ніколи не прийде у більшість з хатин… Cеред покинутих і зруйнованих старих хатинок є ще живі оселі, що залишаються останнім прихистком для своїх господарів, які доживають віку на чудових землях Полісся.
У ці дні, в очікуванні величного свята Воскресіння Господнього, згадаємо, що десь у загублених у поліських селах, так само чекають Великодня декілька стареньких старожилів.
Давайте разом допоможемо! Хтось смаколиками і гостинцями, хтось посильною фінансовою допомогою, зробимо, щоб свято завітало і до них, та щоб вогник надії не згас у їхніх серцях. Нехай у кожного в це прийдешнє світле свято Пасхи буде пасочка і крашанки на столі!
На презентацію виставки запрошений місцевий священник Павло Дубинець, який був учасником фото сесій та допомагав фотографам. Він опікується старенькими і передасть їм гостинці.
Організатори та співорганізатори – студія «Простір фото», студія «У фарватері істин», Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека.
Куратор проекту – Олександр Харват.
Контактні дані: тел. 097-1164539, e-mail: kharvat@ukrfoto.org
Вхід вільний.
Запрошуємо!

 — в Рівненська обласна бібліотека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *