Фотовиставка Валеріо Періні. 6 вересня – 10 жовтня.

 

 

6 вересня в ТЦ Злата Плаза (м. Рівне) відкрилася  фотовиставка  Валеріо Періні (триває до 10 жовтня) і відбулася творча зустріч в МБК, де італійський фотограф ділився секретами своєї майстерності.

Валеріо Періні – фотограф, який народився у Флоренції  (Італія) , де до сих пір і живе.

Розпочав  фотографувати приблизно в  18-20 років. У 1979 році зі своєю  дружиною  заснував  фото-клуб  “La Torretta” за участю інших шанувальників фотографії.

 У 1980 році Валеріо організував  1-й регіональний конкурс, а рік потому – Національний конкурс.

 Всього за 4 роки FIAP конкурсів (1981-1984) у автора було 191 проходів  (176 – для чорно-білих фотографій), які  сприяли  отриманню  відзнаки “FIAP STAR” .

Фотограф  отримав багато національних і міжнародних нагород.  Його фотографії побували  на виставках  в Гонконзі, Сінгапурі,  Дубаї, Франції та Англії; деякі фотографії, опубліковані в щорічному альбомі  FIAF  ( 1982- 1985) та SICOF (1982), в журналах “Fotografare” і ” Reflex ” та багатьох інших виданнях.

Багато фотографій публікуються в національних і міжнародних каталогах і фото-журналах  Італії і та інших країн.  Деякі роботи знаходяться в Міжнародному музеї фотографії в Серданьола-дель-Вальєс (Барселона , Іспанія).

 Фото автора демонстрували на  виставках в Італії, Іспанії, Україні, Франції, Кіпрі, Індії, Японії і Національному музеї  фотографії в місті Лішуй (Китай).

Валеріо  викладає фотографію  і  проводить численні  зустрічі з фотографами в Італії, щоб донести, пояснити свою  фотографічну техніку.

Брав участь у журі багатьох національних і міжнародних фотоконкурсів.

У 2012 році Періні виграв 5 національних нагород , а також став італійським фотографом, який отримав найбільше нагород на міжнародних конкурсах: 71 приз (61 FIAP, інші 10 –  PSA-UPI-ISF).

У Національному рейтингу акцептів  FIAP  в даний час автор знаходиться на 35 позиції (809 акцептів).

При фотографуванні автор намагається вловити перш за все емоції, почуття. В своїх роботах  Валеріо передає любов, яку відчуває до всього живого, що є рисою усіх сфер його діяльності.  Бажання передати чистий образ – причина небажання робити значні зміни, графічні редактори застосовуються для мінімальної корекції контрасту, світла, тощо.  Фотограф завжди намагається друкувати свої фото сам, щоб максимально досягнути бажаного результату.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *